You are currently viewing Gasztronómiai Szakmai Nap: Kiskérődzők – Nagy Ízek

Gasztronómiai Szakmai Nap: Kiskérődzők – Nagy Ízek

2025. április 26. | Magyarország Étele Szakácsverseny társrendezvénye

A juh- és kecskeágazat gasztronómiai lehetőségei kerülnek reflektorfénybe április 26-án azon a szakmai napon, amely a „Magyarország étele 2025” szakácsverseny keretében valósul meg. A Kiskérődzők – Nagy ízek című rendezvény célja, hogy a kiskérődzőkből – különösen a juhból – származó alapanyagokat közelebb hozza a fogyasztókhoz, valamint ráirányítsa a figyelmet a juh- és kecskehús gasztronómiai értékeire.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóval indul, ahol Antal Gábor, a Juh és Kecske Ágazati Szakmaközi Szervezet elnöke, valamint Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke köszöntik a résztvevőket.

Ezt követően három egymást követő szakmai kerekasztal-beszélgetés következik, amelyek az ágazat teljes értékláncát járják körül. A program első szekciójában a nemzetközi és európai ágazati helyzetet ismerhetik meg az érdeklődők, ahol olyan elismert szakemberek szólalnak meg, mint Prof. Dr. Jávor András, Dr. Kukovics Sándor, Dr. Oláh János és Holló Mátyás. A második szekció az élelmiszerláncban betöltött szerepre fókuszál, míg a harmadik blokkban már a gasztronómiai alkalmazások kerülnek középpontba, ahol neves séfek és gyakorlati szakemberek – köztük Asztalos István és Martin Imre – osztják meg tapasztalataikat.

A beszélgetések célja, hogy elősegítsék a termelők, feldolgozók, döntéshozók és a gasztronómia képviselőinek párbeszédét, erősítve az ágazati összefogást. Az Agrármarketing Centrum is hangsúlyozza a juh- és kecskehúsban rejlő gasztronómiai potenciált, és arra buzdítja a szektor szereplőit, hogy használják ki ezeket az értékes, ám még mindig alulhasznosított alapanyagokat.

A rendezvény nemcsak szakmai tapasztalatcserére ad lehetőséget, hanem hozzájárulhat ahhoz is, hogy a juh- és kecskehús végre méltó helyet kapjon a magyar gasztronómia palettáján.

📍 Helyszín: Debreceni Egyetem Szolnoki Campusa
📅 Időpont: 2025. április 26.
🌐 További információk: www.juhkecske.hu
📘 Facebook: Juh és Kecske Ágazati Szakmaközi Szervezet


Ha szeretnél részt venni a gasztronómia új irányait kijelölő párbeszédben, és első kézből hallanál a legfrissebb szakmai trendekről, ne hagyd ki ezt az eseményt!

Vélemény, hozzászólás?