Szakmai Fejlődés

Szakmai Fejlődés

Szakmai Célok

miniProbléma
Probléma

Az aktuálisan kialakult ágazati problémák kezelése.

miniLaw
Law2

A magyar juh- és kecskeágazat társadalmi megítélésének javítása, és tevékenységének igazítása a szakmaközi szervezetekre vonatkozó EU-s és hazai rendeletekhez.

lehetőség
lehetőség

A bürokráciacsökkentés lehetőségeinek áttekintése az ágazatban.

alapszabály
alapszabály

Az egységes alapszabály előkészítése, mely kiterjed mindazon pontokra, melyek szükségesek a reprezentatív szakmaközi szervezetté alakuláshoz.

pénzügyi stabilitás
pénzügyi stabilitás

Az új szervezet pénzügyi stabilitásának megteremtése egy elfogadott költségvetési terv által.

megoldási javaslatok
megoldási javaslatok

Objektív ágazati helyzetkép felvázolása és megoldási javaslatok megfogalmazása mind a belpiaci, mind a külpiaci tendenciák ismeretében.

document-mini
ducument

A vonatkozó szabályoknak megfelelő, a termékpálya szereplőivel egyeztetett szerződésminták kidolgozása és közzététele - elsősorban internetes felületen - a kiegyensúlyozott piaci környezet kialakítása és fenntartása érdekében.

medal-mini
medal

Az ágazat fejlődésének elősegítése a jó minőségű és piacorientált árualap előállításához szükséges módszertani és tenyésztési ajánlások közzétételével.

phone-mini
phone

A juh- és kecskeágazat piaci szereplőinek ellátása megfelelő információval (pl.: árfigyelés) elsősorban interneten és mobil eszközökön az eredményes gazdasági tevékenységük fenntartásához.

teacher-mini
teacher

Oktatási és továbbképzési program kidolgozása elsősorban a termék-előállításban részt vevő gazdálkodók, illetőleg az új belépők számára.

review-mini
review

A juh- és kecskeágazati támogatási struktúra helyzetének megvizsgálása, és javaslatok megfogalmazása azok fejlesztési irányaira.

arrow-mini
arrow

A juh- és kecskeágazati termékek áfa csökkentési (27%-ról 5%-ra), illetve a munkaerővel kapcsolatos járulékcsökkentési lehetőségeinek áttekintése.

sale-mini
sale

Promóciós akciók indításával a hazai előállítású juh- és kecskehús-, valamint juh- és kecsketejtermék-fogyasztás, illetőleg a hazai gyapjúfelhasználás duplájára emelése.

increase-mini
increase

Az ágazat által előállított termékek feldolgozási szintjének növelése.

Küldetés

  • A 2019.szeptember 27-én alakult Juh és Kecske Ágazatért Egyesület legfőbb célja, hogy rövid időn belül elismert és reprezentatív szakmaközi szervezetté váljon.

  • Az egyesület tagjaiként közösen törekszünk arra, hogy konszenzusos alapon megteremtsük e cél elérésének feltételeit.

  • Minden tudásunkkal és erőnkkel törekszünk arra, hogy létrejöhessen a juh- és kecskeágazat egységes képviselete a termelők, kereskedők, feldolgozók és a további releváns ágazati szereplők döntő többségének bevonásával.

  • Előkészítjük, és személyes közreműködésünkkel segítjük a szakmaközi szervezetté váláshoz szükséges lépéseket, és előkészítjük a szükséges dokumentumokat, hogy aztán azokat az új szervezet megalakulásakor átadhassuk.